Opublikowano:

Odwrócenie normalności. Dziś…

Odwrócenie normalności.
Dziś wielu ludzi (szczególnie starszych, bo młodych to już nie dziwi) uważa np. wegan czy wegetarian za jakby nieco „dziwnych”. Jest dokładnie na odwrót! To weganie/wegetarianie są normalni! Weganie czy wegetarianie to ludzie stosujący dietę, którą stosował przez tysiące lat biały człowiek z Europy- tzn. nie w 100%, ale mięso jedzono o wiele, wiele rzadziej. Mięso jedzono wtedy rzadko, zwykle najwyżej kilka razy w roku i do najwyżej tak rzadkiego jedzenia mięsa człowiek jest naturalnie przystosowany. Jedzono głównie kasze- co potwierdzają badania prehistorycznych ciał znalezionych np. w Danii czy Niemczech. Ostatnie 100 lat to sztuczne wepchnięcie mięsa w dużych ilościach na stoły, co jest czymś nienaturalnym dla białego człowieka z Europy i wywołuje choroby- co potwierdza np. ONZ. Tak więc to weganie/wegetarianie i ludzie ograniczający mięso są normalni i stosują normalną dietę, a ci jedzący dużo mięsa to właśnie ludzie żyjący w nienormalny sposób.
Kolejną „dziwną” rzeczą jest żywność ekologiczna- która jest tak droga teraz, wytworzona bez czy z niewielkim użyciem chemii i lepszym dbaniem o dobrostan zwierząt. Ktoś kto kupuje tylko EKO jedzenie może być uznany za „dziwnego” bo większość ludzi jej nie kupuje. To nonsens! To jest właśnie normalne jedzenie, bez dziwacznej chemii i polepszaczy. Nawet jest odwrócenie pojęć- rolnictwo ekologiczne i rolnictwo konwencjonalne. Co za bzdura! To raczej powinno być: rolnictwo chemiczne i rolnictwo tradycyjne (ekologiczne). Tak więc tylko to ekologiczne jedzenie jest naturalnym i normalnym jedzeniem.

#dieta #zdrowie #weganizm #wegetarianizm #mieso #rolnictwo #dieta #ciekawostki #europa #historia #polska #swiat #nauka #zakupy #kuchnia #filozofia #ekologia